2016. 09. 10.

Hang játék- bimbam


Ez egy olyan játék, amit minden kisgyermekes családnak bátran merek ajánlani. Ovis és kisiskolás gyerekeknek is jó szórakozást biztosít! Kedvencek közé kerülhet rövid időn belül. Egy CD melléklet segíti a különböző hangok elsajátítását

4 helyszín hangjait ismerteti meg ez a játék. Két oldalasak a feladatlapok. Az egyik oldalon különböző helyeken járunk: farm (tanya), utca, óvoda és egy koncertterem.

A másik oldalon különböző kategóriák találhatóak: hangszerek-állatok stb.

Nem is olyan egyszerű! Vajon különbséget tud tenni a gyermek, a villamos és a traktor hangja között? Felismeri e az állathangokat? Méhzúgást vagy a favágás hangját? Felismeri a különböző hangszereket? Tudja mi az a tamburin, harangjáték(xilofon) vagy triangulum? Ezeket is játszva elsajátíthatják, könnyen, egyszerűen, fülbemászóan:). Én még elővettem hozzá a saját kis hangszereinket is, hogy ezzel is illusztráljam és ki is tudja próbálni a kislányom. Jobban rögzülnek az adott hangok azáltal, hogy több mindenhez tudja kötni a dolgokat. Először sorrendben hallgathatóak a hangok, így egy-egy képnél 8 korongot kell felhelyezni. Utána különböző sorrendben vannak a hangok, ez már nehezebb, mert 32 korong közül kell választani. Többször ismétli a hangokat, ha elsőre nem is, a következőnél már biztosan sikerül:) A hatéves downos kislányom nagyon szereti, egyedül is használja a játékot. Néha persze besegítek neki:) A játékleírásban még több ötletet is találsz!
                                                                                                                                      


Fejleszti a hallási figyelmet-érzékelést, gyakoroltatja a párosítást. Közben taníthatsz egy-egy foglalkozást: rendőr, óvónő, gazdasszony. Beszélhetsz az énekesnőről és zenészekről. Csoportosításokat végezhettek. Nagyon sok lehetőséget ad ez a játék a fejlesztésre, tanításra. Jó szórakozást hozzá!

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése